Ads Top

11 Tabiat Lelaki Malas. Mohon Dijauhkan

11 Tabiat Lelaki Malas. Mohon Dijauhkan

Mahukah anda mendapat pasangan lelaki yang malas untuk membina hidup bersama?

Boleh tahan dengan perangai tersebut?

Kalau tak nak terkena penangan kemalasan bakal pasangan hidup anda, bolehlah kenal ciri-ciri dan tabiat lelaki malas ni dari awal.

Kalau parah sangat boleh reject supaya hidup lebih bahagia di kemudian hari.

Berikut 11 tabiat lelaki malas yang anda perlu elakkan:

  1. Jarang / tidak mencuci pakaian (parents yang basuhkan)
  2. Jarang / tidak mengemas rumah ( sda )
  3. Jarang / tidak membasuh pinggan ( sda )
  4. Jarang / tidak menggosok baju (baju nampak berkedut je)
  5. Jarang / tidak bercukur
  6. Rambut kusut
  7. Jarang / tidak datang ke pejabat / kuliah (tiada tanggungjawab)
  8. Jarang / tidak mencuci kenderaan (kenderaan umpama 'bini pertama' lelaki. Kalau bini pertama pun tak jaga, inikan pulak anda.)
  9. Jarang / tidak menjaga penampilan diri
  10. Jarang / tidak suka membaca (ilmu pun tak nak cari, macam mana nak majukan diri dan jadi lebih baik.)
  11. Jarang / tidak bangun awal pagi. (subuh pun tinggal, agak-agak agamanya macam mana. Nak hantar anak pegi sekolah nanti pun kena bangun awal. Kalau tak, anda lah yang kena bertanggungjawab.)

No comments:

Like Kami Di Facebook


Powered by Blogger.