Jom cuba resepi bergedil sedap ini.
Sedap dimakan bersama nasi panas-panas.
BAHAN-BAHAN:
BAHAN-BAHAN:
Untuk daging kisar:
1. Tumis bawang putih dan bawang besar.
1. Tumis bawang putih dan bawang besar.
2. Pastu hancurkan daging kisar.
3. Apabila separuh masak masukkan gula, ajinomoto sikit, serbuk lada hitam Mak Siti, serbuk lada putih mak siti dan garam.
4. Kacau hingga masak..sejukkan.
- kentang dikupas, digoreng hingga masak. pastu tumbuk.. ketepikan
- bawang merah cincang..
- cili merah..cili api..cili hijau .potong kecil-kecil..
- sepeket bawang goreng
- daun bawang daun sup dipotong pendek-pendek
- 2 biji telur
BAHAN LAIN:
Telur yang dikocok@dikepuk@diwhisk secukupnya ( dengan sedikit garam )
- kentang dikupas, digoreng hingga masak. pastu tumbuk.. ketepikan
- bawang merah cincang..
- cili merah..cili api..cili hijau .potong kecil-kecil..
- sepeket bawang goreng
- daun bawang daun sup dipotong pendek-pendek
- 2 biji telur
BAHAN LAIN:
Telur yang dikocok@dikepuk@diwhisk secukupnya ( dengan sedikit garam )
CARANYA:
- panaskn minyak.. api kecil.. biar panas sekata...
- gaul semua bahan... bulatkan.. celup dlm telur tadi.. masukkan dlm kuali..
- tunggu seketika baru balikkan ia.
- tos... sedia dimakan ...
Kredit Resepi Nur Damia Hadi
- panaskn minyak.. api kecil.. biar panas sekata...
- gaul semua bahan... bulatkan.. celup dlm telur tadi.. masukkan dlm kuali..
- tunggu seketika baru balikkan ia.
- tos... sedia dimakan ...
Kredit Resepi Nur Damia Hadi
Selamat mencuba!
Comments
Post a Comment