Resepi Gulai Lemak Siput Sedut

Resepi Gulai Lemak Siput Sedut


Nikmatnya bila dapat menyedut siput sedut masak lemak sambil makan dengan nasi panas.

Jom buat ikut resepi gulai lemak siput sedut ni.

Fuhh!!

Bahan-Bahan:
- Siput sedut
- Santan
- Bawang merah
- Lengkuas
- Kunyit
- Cili kering
- Asam keping
- Daun kesum

Cara-Cara:
- Bersih siput dan potong sikit bahagian belakang/ekor
- Kisar bawang merah, lengkuas, kunyit, cili kering dgn sedikit santan.
- Campur bahan yg dikisar dgn sebahagian lg santan dlm periuk.
- Masak hingga mendidih
- Masukkan siput, asam keping, daun kesum, garam dan gula secukup rasa
- Biarkan mendidih dlm 5-10 minit dan tutup api. ( Jgn terlalu lama di atas dapur nanti susah nak sedut )
- Sedia dihidangkan.


Kredit: Sila hantar email jika ini resepi anda.

Comments