Atau dimakan semasa sarapan pagi atau minum petang pun boleh juga.
Nak buat berniaga lagilah menguntungkan.
Jom cuba resepi mudah ni!
Blender hingga sebati.
Sapukan loyang dengan sedikit minyak dan tuangkan bahan tadi ke dalamnya. Taburkan bijan (jika suka).
Bakar selama 40 minit pada suhu 180c hingga masak. Untuk dapat kan permukaan yg berkerak @ garing bolehlah tambah masa membakar. Saya bakar selama 1 jam untuk menghasilkan kerak yang banyak.
Kredit: Azie Kitchen
Bahan bahan:
- 1 cawan tepung gandum
- 1 cawan gula
- 1 cawan air pandan
- 1 cawan santan
- 1 cawan susu cair
- 3 biji telur
- Sedikit pewarna hijau - saya guna pes pandan
- Sebagai hiasan - sedikit bijan
Cara membuatnya:
Masukkan semua bahan ke dalam blender kecuali bijan.Blender hingga sebati.
Sapukan loyang dengan sedikit minyak dan tuangkan bahan tadi ke dalamnya. Taburkan bijan (jika suka).
Bakar selama 40 minit pada suhu 180c hingga masak. Untuk dapat kan permukaan yg berkerak @ garing bolehlah tambah masa membakar. Saya bakar selama 1 jam untuk menghasilkan kerak yang banyak.
Kredit: Azie Kitchen
Comments
Post a Comment