Mesti tambah nasi kalau ada lauk ni. Cubalah!
BAHAN-BAHAN:
• 300 gram udang besar
• 2 ulas bawang putih
• 5 biji cili padi
• 1 tangkai daun kari
• 1 sudu butter
• 1/2 cawan susu sejat
• 1/2 cawan tepung jagung
• Minyak utk menggoreng
CARA MEMASAK:
1. Gaul udang dengan garam dan teping jagung
2. Goreng udang sehingga masak. Jgn terlalu lama.Angkat dan tos
3. Cincang bawang putih dan cili padi
4. Panaskan butter dlm kuali. Tumiskan bawang putih dan cili serta daun kari hingga naik bau
5. Masukkan susu cair dan kacau hingga mendidih.
6. Masukkan udang daun gaul rata. Siap
• 300 gram udang besar
• 2 ulas bawang putih
• 5 biji cili padi
• 1 tangkai daun kari
• 1 sudu butter
• 1/2 cawan susu sejat
• 1/2 cawan tepung jagung
• Minyak utk menggoreng
CARA MEMASAK:
1. Gaul udang dengan garam dan teping jagung
2. Goreng udang sehingga masak. Jgn terlalu lama.Angkat dan tos
3. Cincang bawang putih dan cili padi
4. Panaskan butter dlm kuali. Tumiskan bawang putih dan cili serta daun kari hingga naik bau
5. Masukkan susu cair dan kacau hingga mendidih.
6. Masukkan udang daun gaul rata. Siap
Selamat mencuba!
Comments
Post a Comment